Vecka 25 (24+0)

Nu växer magen och blir tyngre. Allt eftersom kan du få ont i ryggen, kramp i benen och känna ett tryck ned mot bäckenbotten. Kramper är vanligt och kommer att vara det även längre fram. Undvik att knipa med tårna. Barnet kan trycka på blåsan vilket medför att du måste gå på toaletten ofta. Det kan hända att du lättare blir andfådd nu. Tänk på din hållning och vila mycket.

Ditt barn är nu ca 22cm långt mellan huvud och stjärt och väger runt 800g. Det kan ta tag om sina fötter och knyta nävarna. I lungorna bildas allt fler blodkärl och näsborrarna börjar öppnas. Barnets benkärnor blir hårdare. Barnets livlina - navelsträngen är tjock och elastisk med innehåll av två artärer och en ven. Dessa blodkärl ligger inbäddade i en tjock geléartad massa som hindrar dem från att trassla ihop sig. Detta är ett sätt att säkra blodflödet mellan moderkakan och barnet och dess livgivande funktion.

De permanenta tänderna bildas långt in i tandköttet men kommer inte att bryta fram förrän barnet börjar tappa sina mjölktänder i sexårsåldern.

´

Bild i vecka 25


Ramunder

När jag ändå skulle till Söderköping idag och klippa mig, så passa jag på och åka tidigare ditt för att hälsa på lärare på Ramunder skolan jag gick på i högstadet. Och det ångrar jag verkligen inte, gud vilket trevligt bemötande man fick. Det var verkligen jätte roligt, och jag var där längre än vad jag hade tänkt och pratade lite med lärare om min gravitet och vad jag gör nu och allmäna saker. Det var verkligen underbart att åka ditt, så otroligt roligt när dem också känner igen än. Sen nästa gång så kommer jag ditt med en barnvagn och det ska bli roligt vad dem säger då. Jag längtar, hehe. Men shit vad man längtar tillbaka alltså, sjukt att det är 2 och ett halft år man slutade och var där senast. Och inte sett en del lärare på så länge, så det var nog därför det var så roligt också. Men man saknar verkligen skolan även om man kanske inte tyckte om när man gick där då. Men alla hatar ju skolan i stort sätt. Men sen ska jag försöka och åka ut till Östra ryd skola som var min första skola jag gick på, för att kolla läget där. Men det får man se när det blir.


Ingen kommentar

Idag är jag på riktigt surt humör tack vare en idiotisk kille till pojkvän man har! Tack vare honom somna inte jag fören 1.45-2.00 inatt, sen vaknar jag runt 5.05 pga av att jag var tvungen och gå på toa. Sen kunde jag inte somna om tack vare Andreas igen, så har vart vaken sedan det. Och jag är helt borta, är yt, svag och helt skakis. Och ska till Söderköping om ca 2 timmar vilket jag verkligen inte har lust med, men jag måste. Buhu, faan vad jag blir sur! Man kan verkligen bli irriterad på den person man är tillsamman med. Jag är sjukt irriterad på Andreas, får att han ska hålla mig vaken så länge pga att han inte håller det han sagt!!! Usssch, säger jag bara!!!!!! Jävla killar, dem är så störda ibland asså!!!! Ibland orkar man bara inte med dem, jag gör knappt det nu!!! Men ahja, nu ska jag gå och ta det lugnt innan jag ska till Söderköping.

Har så tråkigt! Så tar detta tråkiga sak från Petras blogg, hehe.

ÅTTA SAKER OM DIG SJÄLV

1. Är du singel?: Nepp

2. Är du lycklig?: Både ja och nej. Jag är verkligen jätte lycklig för jag snart ska bli mor. Men sen att vi snart ska avliva Skrållan gör mig väldigt olycklig.

3. Är du uttråkad?: Jaa!

4. Är du ledsen?: Ledsen är man varje dag just nu.

5. Är du italienare?: Nee

6. Är du cool?: Näe, det vet jag inte

7. Är du från Irland?: Nee

8. Är dina föräldrar fortfarande gifta?: Nee

 

ÅTTA SAKER OM DITT KÄRLEKSLIV

1. Tror du på kärlek vid första ögonkastet?: Ja, varför skulle inte det kuna inträffa ?

2. Har du någon gång blivit sårad?: Jao, och det har nog alla blivit någon gång

3. Har du någonsin tänkt på samma tjej/kille flera gånger under samma natt?: Jaa, vem har inte ?

4. Har du gillat en tjej/kille utan att berätta det för henne/honom?: Gillat och gillat, beror på hur man ser det. Men kanske lite små förtjus har jag gjort utan och säga nått till den killen jag va det i..

5. Har du kysst någon under de två senaste veckorna?: Nepp, men om en vecka då smäller det, HAHA
6. Har du haft en hemlig beundrare?: Inte vet jag
7. Är du kär?: Jo, men jag vet inte vem jag är mest kär i. Men tror att jag är mer kär i min lilla krabat än Andreas ;) HAHAHA

8. Vill du gifta dig när du blir stor?: NEEEJ!

TVÅ ALTERNATIV

1. Bilddagboken eller lunar?: Lunar är så ute! Så BDB!
2. Hår eller ögon?: Hmm, så fort. Kan inte ens ta nått av det

3. Katter eller hundar?: Hund så klart.

4. Några få bästa vänner eller jättemånga "vanliga" kompisar?: Få nära vänner

5. Coca-Cola eller Pepsi?: Pepsi

6. Utekväll eller romantisk hemmakväll?: Ute kväll? Never! Hemma kväll så klart!

7. Pengar eller lycka?: Lycka aå klart!

8. Dag eller natt?: Daag

9. Msn eller mobil?: Mobil, skulle aldrig klara mig utan!

 

TIO "HAR DU NÅNSIN..."

1. Blivit påkommen när du försökte smita hemifrån?: Näe

2. Brutit nåt?: Näe

3. Gjort nåt du ångrar?: Klart vem har liksom inte gjort det ?

4. Hoppat Bungee Jump?: JNäe fy fan heller, skulle aldrig falla mig in och göra det!

5. Ljugit för någon du tycker om?: Det har la hänt att man dragit till med en vit lögn nån gång

6. Ätit en hel tårta?: Näe fy, då skulle man nog hata tårta vid detta lag!

7. Gjort bort dig offentligt?: Har jag säkert gjort

8. Viljat bli tillsammans med ditt ex igen?: Neeeeej!

9. Gråtit när ett husdjur dog?: Jaa, det är klart. Och kommer snart göra det igen!

10. Velat försvinna?: Kan man ju lugnt säga!

 

SENASTE

1. Telefonsamtalet du gjorde: Till Andreas

2. Telefonsamtalet du fick: Från min mor tror ja

3. Personen du var med: Min mor och kolla på tv

4. Roligaste grejen som hänt: Jag vet inte redigt

5. Personen du smsade: Elin, Andreas lille syster

6. Personen du tänkte på: Andreas, det var liksom ett tag sedan vi sågs!

7. Du skrev till på myspace: Ingen!

8. Du kommenterade: Vet inte
9. Du tillbringade natten med: Hera, hehe

10. Du kramade: Sandra.K

Vecka 24 (23+0)

Nu går det att höra barnets hjärta med ett vanligt stetoskop. Någon gång runt denna vecka är det dags för ett besök hos din MVC. Om du inte börjat träna dina muskler i bäckenbotten, så är det hög tid. Bäckenbottenmusklerna börjar tänjas ut, vilket kan leda till att du läcker urin när du hostar eller skrattar. Denna muskelgrupp används inte i dagliga aktiviteter och det kan därför vara svårt att veta om man tränar rätt. Ett tips för att träna upp musklerna igen efter att du fött är det kliniskt testade träningshjälpmedlet, Axuaflex, som finns att läsa om och beställa i graviditetsshop.

Hormonnivåerna i kroppen börjar plana ur och humöret brukar jämna ut sig. Många känner sig lugnare och gladare. Livmodern når nu ovanför naveln.

Barnet är nu ca 21cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 700g. Skulle barnet födas nu har det 20-25% chans att överleva. Det är fortfarande litet, finlemmat och alldeles hårigt. I kroppen har vita blodkroppar börjat bildas och dess funktion är att bekämpa infektioner.

Lungorna fortsätter att utvecklas och luftvägarna formas till rör för att kunna ta in och stöta ut luft. Blodkärl och lungblåsor utvecklas i lungorna och mellan dessa kommer så småningom utbyte av syre och koldioxid ske. I lungorna börjar också ett ytspänningsnedsättande medel att bildas. Dess uppgift är att hindra lungblåsorna från att klibba ihop


Bild i vecka 24


Sjukgymnast

Håller på och gör mig iordning för att åka til Söderköping för att jag ska till en sjukgymnast med min jävla rygg som jag har lust att göra mig av med. Kan knappt sova om nätterna för att jag har så jäkla ont. Och sover inte jag tillräckligt så dör jag under dagen. Så hoppas att hon finner felet på min högra del som jag ont i, så att man slipper ryggvärken jag har varje dag. Och att man kan sova utan att ligga och ha ont!

4 månader kvar

Idag är det som sagt den 18 Januari vilket betyder att det är 4 månader kvar till BF. Och snacka om att man verkligen längtar till attt få se den älskade krabaten. För varje spark jag känner längtar jag ännu mer. Och inbland blir man tårögd när man känner av den lilla där inne i min mage. Och för en gång skull känns det som att jag på nått sätt hittat mig själv här i livet. Och det handlar ju om att jag väntar mitt första barn som jag väntat på länge att få. Och för min del är det inte alls för tidigt. Jag har alltid viljat vara ung när jag får mitt första barn. Liksom jag vill hellre sitta hemma med en skrikande unge än att vara ute och festa. Barn är mitt liv, jag ska äntligen få min egna familj snart vilket jag vill satsa på. Det är liksom jag, jag vill åka och semestra med min älskade familj, jag vill göra saker med mitt/mina barn. Och nu väntar jag mitt första vilket jag är överhört glad och tacksam över. Äntligen så börjar mitt liv på allvar!

Landet - Blev nog Skrållans sista besök

Igår åkte jag och min mor ut till landet med hundarna, där som vi bodde innan vi flytta in till norrköping. Där både jag och alla tre hundarna är uppväxta. Vi åkte ut ditt dels för att se hur Skrållan skulle bete sig och för att ha något att göra. Men tråkigt nog så var Skrållan inte alls lika pigg som hon var senst jag var där ute med dem, och det var för 2 veckor sen. Och det är så otroligt jobbigt alltihop att vi snart ska åka och avliva henne. För igår fick vi mer svar på hur hon mår. Och hon blir tröttare nu för varje dag som går. Men förhoppningsvis finns hon Januari ut, det hoppas jag på iallafall! Men det är så jobbigt har haft henne nu omkring 13 år, liksom mera än halva mitt liv och jag gjorde så mycket med henne när vi bodde på landet. Hon är verkligen en speciell hund för mig. Men, jag vet iallafall att hon left ett bra liv, vilket man ska glädja sig åt. Sen att hennes sista dagar blir massa kärlek till henne, så man får glöma dem andra två lite fast ändå inte. Menmen hundar lever som sagt inte så länga som man vill att dem ska leva, men jag är bara glad efter att Skrållan funnits i familjen. Och den dagen det händer kommer jag verkligen må pytton och kommer säkert inte prata med någon. För då vill jag vara i min ensamhet och sörja henne. För tyvärr kan jag inte redigt sörja henne så mycket som man velat eftersom jag har ett barn i magen som också mår dåligt över det. Men jag är glad att krabaten fortfarande är kvar i min mage nu när Skrållan snart ska somna in. För det skulle blivit för mycket annars för mig! Men, jag hoppas iallafall att allt med graviteten går bra så jag inte behöver sörja två liv!

15/1 2010 <3 Ett datum att minas

Inatt när jag låg i badkaret och prata med Andreas i telefonen så såg jag hur min mage rörde sig, eller hur man ska säga. Det var alltså min älskade krabat som sparka, och det såg så häftigt ut. Och man blir så glad över att se det. Efter varje gång man känner av krabaten så längtar man ännu mera tills han/hon ska komma ut! Och att man kan älska ett liv så här mycket utan att ens sett det i verkligheten är verkligen nått speciellt! För jag älskar verkligen min krabat. Och snart kommer den ändå. Snart 4 månader kvar till beräknad datum. Lääägntar!! <3

Glida ifrån

Jag hatar verkligen när man glider ifrån en kompis som man verkligen inte vill göra det med! Men det har hänt nu, och det är la bara för hon inte verka vilja vara min vän längre, vilket jag tycker är så himla tråkigt efter den långa tiden jag känt henne, det är liksom över halva mitt liv. Men vad ska man göra? Jag har skrivit till henne och frågat hur det är och så, ibland för man inget svar, men visst det kan bero på att hon inte sitter vid datorn fast hon är inloggad. Eller så svarar hon bara sen så äre inget mera med det. Och det är bara jag som skriver liksom, jag mins inte senat hon gjorde det, måste vart ett halv år senast. Men nu har jag bestämmt mig att aldrig mera skriva fören hon tar och skriver till mig. Liksom har man känt varandra så länge så kan man ju skriva och fråga hur det är så att man vet att hon bryr sig om mig liksom. Men ne, så man börjar ju undra liksom. Och vi som ändå alltid haft så roligt när vi vart med varandra och det göre ännu jobbigare att hon inte verkar bry sig om än liksom. Menmen sak samma, jag orkar knappt bry mig längre. Men visst blir man ledsen!

Vecka 23 (22+0)

Din mage blir större och desto mer påverkar den din matsmältning. Vissa kvinnor kan dras med förstoppningsproblem eller halsbränna. Halsbränna kan du själv försöka lindra genom att äta många små mellanmål istället för färre rejäla måltider. Ta gärna en lätt promenad efter maten för att hjälpa matsmältningen på traven. Nu går det att känna (palpera) barnets olika delar genom bukväggen. Det kan smärta i sidan av magen, det är livmodersmuskeln som töjer sig. Smärtan bör försvinna efter vila. Nu brukar sammandragningarna (förvärkarna) bli påtagliga. De tar tag om barnet och masserar det.

Ditt barn är ca 20cm långt mellan huvud och stjärt och vikten omkring 600g. För varje dag som går ser kroppen mer proportionerlig ut. Barnet börjar se ut som en fullgången bebis, men fortfarande kan man urskilja skelett och organ genom huden.

Innerörats ben har hårdnat och då hörseln blivit skarpare kan barnet särskilja olika ljud, såväl inifrån som utanför din kropp. Tänk dig hur bullrig din kropp är. Magen bubblar, hjärtat bankar och blodet forsar. Ditt barn kommer att känna igen din röst på tonläge och rytm när det föds. Prata gärna med det så mycket du kan redan nu. Då forskning visat att barnet i magen lättare uppfattar djupa manliga röster än höga kvinnliga, är det lika viktigt att pappan pratar mycket med det ofödda barnet. Det kan mycket väl hända att du får en spark till svar och du stimulerar även nervsystemets utveckling.



Bild från vecka 23


Det tar sin tid innan man fattar det där med veckorna i graviteten. Jag har tänkt fel hela tiden. Jag går in i vecka 23 idag och har gått 22 hela veckor. Men jag trodde jag gick in i vecka 22 idag. Men nu har jag fattat det där med veckorna. Så jag har gått 22 hela veckor men har precis inlet vecka 23... Herregud vad avanserat det är..

Fick knappt sova inatt

Inatt hade jag verkligen svårt till att somna ovs hur trött jag blev efter ett tag. Den lilla krabaten håll mig vaken, han/hon sparka hela tiden i stort sätt i flera timmar och visa sparkar var hårdare än andra. Men tog verkligen ett tag innan jag somna. Menmen det är sånt man får räkna med nu sista tiden som är kvar. Eftersom dem är mest aktiva när man själv vilar. Men jag klagar inte, jag är bara så glad att jag känner min lilla älskling där inne. Jag verkligen längtar efter ungen nu att få hålla honom/henne i min famn och bara kolla på den lilla i flera timmar. Nu börjar jag även förstå lite mera att jag är gravid, vilket är skönt

12/1 2010 <3 Ett datum att minas

Idag hände det jag länge har väntat på, min älskade krabat sparkade inatt som tusan. Jag kände det verkligen, och den var en sån upplevese. Jag kände till och med när jag la handflattan på magen hur den sparka. Och det kändes så himla stark så att någon annan skulle också ha känt det. Nu har jag fått bekräftelse på att min lilla älskling lever inut mig. Ett tag trodde jag att det hade hänt någor eftersom jag inte redigt känr något innan. Men idag så aa, en dag jag verkligen kommer minas. Trotts att det vart en dålig dag så har det vart den bästa dagen på 2010. Och jag är så rörd nu när jag skriver om min upplevlse som alla gravida kvinnor går och väntar på. Och den har ju inte hållt på lite, även imorse när jag vakna väldigt tidigt tack vare min mor så kände jag hur krabaten håll på. Sen har krabaten hållt på istort sätt hela dagen, och oh jag är så lycklig. Jag bara väntar nu på den ska föddas och jag får se min lilla ögonsten utanför magen och vem han/hon mest är lik, mig eller Andreas. Men inte allt så långt tid kvar nu till beräknad förlossning. Det är 4 månader och 6 dagar (126 dagar) dagar kvar till den beräknade förlossning. Jag längtar efter min lilla älskling <3



Mitt älskade barn i vecka 18 + 2 dagar


Hatar när ens djur närmar sig döden!

Dagarna verkar allt bli värre och värre nu får Skrållan och det är verkligen jobbigt. Att veta att snart måste vi bara och och avliva henne känns som att leva i en mardröm. Och det som gör det så svårt att ta det beslutet att det är dags för henne och somna in är att hon är så social hon kommer alltid och kollar vart man är och när man klappar henne så viftar hon på svansen. Och just den saken gör beslutet så mycket svårare. Men hon äter, hon kan gå, men hon börjar halka mera och mera nu och hennes högra höfter märker man bli allt svagare. Så snart är det dags att åka in med henne och låta henne få ta sina sista andetag. Och det är så jobbigt att veta att det kan hända nu dem närmaste dagarna om hon på nått sätt inte visar att hon helt plötsligt känner sig stark och att vi märker det. Men om hon visar nu för varje dag som går att det blir sämre så händer det nog inom en vecka. Men hoppas hon inte gör det förens nästa helg för då har jag och mor tänkt att åka ut till landet och springa med henne och dem andra två på andra sidan sjön där alla tre är uppväxta. Och se man då att hon inte orkar så mycket då vet man verkligen att det är dags till att åka och ta bort henne. *snuf* Men näe usch snart kommer tårarna så bäst att sluta och skriva om henne nu och att hon ska tas bort snart.




Älskare Skrållan <3


Rökfri!

Snacka om att det är hur skönt som helst att vara rökfri. Slippa den äckliga doften som sätter sig på än när man röker. Men visst ibland kan man sakna att bara gå ut på balkongen och ta en menthol som är så jäkla gått! Men annars har jag inget alls sug efter det. Senst jag tog en cigg var nån gång mitten på september. Men nu är jag ju gravid och då ska man absolut inte röka!! Jag hatar dem som är gravida och kan röka ibland. Snacka om att inte tänka på barnet! Men det gör jag iaf! Och jag håller mig borta från alla rökare! Och även när barnet födds ska jag se till att han/hon inte ska få andas in rökdoft! Så i vårt hem sen ska det vara helt rökfri. Ingen får röka på balkongen om vi har någon! Barneta ska få en bra miljö! Och ingen rökare få ta i mitt barn så länge dem inte tvättat sig och dem inte stinker rök!

 




Känner mig så ensam

Inatt hade jag verkligen problem jag kände mig så sjuk ensam där i sängen trotts att jag hade Hera som sov hos mig. Vakna runt 4.30 inatt för att jag var tvungen att gå på toa, sen tog jag ett kort varm litet bad för att jag kände för det. Sen var jag tillbaka i sängen vid 5.10 och hade jätte problem att somna om. Klockan blev 5.43 , 6.10 och sen runt 6.30 brast jag ut i gråt efter en viss person som jag saknade närheten av. Inte så svårt att kanske gissa vem? Andreas var det, även om jag tyckte att det var skönt att han skulle åka hem i söndags för jag kände att vi hade vart så länge då när han var uppe hos mig. Men på nätterna saknar jag honom som tusan! Han sov ju trotts allt 17 nätter hos mig och det var länges sen vi såg så länge och nu idag har det också vart jobbigt och vill inte ens veta hur natten kommer bli. Jag känner mig bara så himla ensam, liksom vi ses knappt aldrig pga att pengarna inte räcker till för vi måste spara så mycket som det bara går till vårt barn. Men denna gång blev det extra jobbigt! Och det dröjer 23-24 dagar till innan han kommer upp igen och jag känner nu att denna månad kommer bli förjävligt dels för att jag saknar Andreas mera än vad jag kunde föreställa mig. Sen kanske Skrållan kommer få somna in, sen så den 31 Jan är det ett år sen som Sanna somnade in och henne har man verkligen saknat! Men jag får försöka göra så gått som det bara går nu i Januari månad. Men nu börjar ju skolan igen och det ska jag verkligen gå i varje dag! Hösten blev inte som jag hade tänkt mig, menmen får göra det bästa jag kan nu i skolan.


I'm back

Då var jag tillbaka här på bloggen. Det var ett tag sen jag skrev ett inlägg, men jag har inte haft nått vettit att skriva om redigt sen så har Andreas vart här men han lämna mig för 3 dagar sen. Visst jag har inte nått speciellt att skriva om nu heller men jag har så tråkigt så skriver ändå.

Idag är det onsdag vilket betyder att jag går in i en ny vecka som blir vecka 21 tiden går undan nu, nu är det ca 19 veckor kvar och det kommer säkert gå fort, för fort! Och jag har inte känt av någon spark eller rörelse än i magen så jag börjar bli rikitgt orolig nu att min älskare krabat inte lever, så kanske borde ringa in, men då får jag vänta tills imorgon. Men magen den växer, jag känner mig jätte tjock nu. Sen så har jag gått om Andreas med vikten så han väger mindre än mig, vilket han blev överlycklig över och jag hata skiten jag hade hoppas på att det kunde bli lite senare. Men han är ju så himla smal så inte lustigt att jag väger mera än honom egentligen, plus så är jag ju gravid. Nu är det ju 4 månader och 12 dagar kvar till beräknad förlossning, men jag tror att krabaten kommer titta ut runt den 20-25 Maj. Jag hoppas på den 25 Maj isåna fall eftersom då kommer ungen en månad innan jag fyller år och Andreas hoppas på den 24 Maj får då är det 1 månad innan han fyller men vi får se hur det blir. Sen ska jag ju också få en kusin snart vilket jag verkligen ser fram emot och det är inte långt kvar runt slutet av mars eller början på april tittar den lilla krabaten ut så det ska bli otroligt roligt. Men jag hoppas på att jag kan få känna nått liv i min mage nu snart, jag kommer bli helt överlycklig då när jag kommer få känna första sparken. Jag lääängtar <3

RSS 2.0