Går in i vecka 33 (32+2)

Är detta ditt första barn, så kanske barnet nu lägger sig tillrätta med huvudet nedåt inför förlossningen. För omföderskor kan det ibland dröja ytterligare några veckor. När barnet väl lagt sig tillrätta så brukar det bli lättare att andas och har du haft magbesvär bör även det lätta nu. Däremot ökar trycket nedåt och symtom som stickande känslor i bäckenet kan uppträda.

Ditt barn är ungefär 30 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,2 kg. Huden börjar ändra färg från röd till rosa och kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Nu ökar inte mängden fostervatten längre utan ligger kvar på den här nivån fram till födseln. Den här veckan växer hjärnan mycket snabbt och barnets huvud ökar ca 9,5mm. Rörelserna i magen känns nu mer som rullningar än sparkar då det inte finns så mycket svängrum längre. Äntligen slipper du de där hårda träffarna mot revbenen.

Har du märkt att dina aktiviteter påverkar barnets beteende! Barnets aktivitetsnivå påverkas av hur mycket eller på vilka tider du äter, din kroppsställning och ljud från yttervärlden. Försök att ha en avslappnande stund varje dag, där du känner efter hur barnet rör sig. Din barnmorska kan tala om hur ofta du bör känna barnets rörelser. Ungefär sex rörelser per timme kan du förvänta dig, men inte under hela dygnets alla timmar.


Bild i vecka 33




Sex månader

Det är ju helt otroligt hur tiden bara rinner iväg! Liksom idag är det sex månader sedan jag fick reda på att jag är gravid. Och det har vart en otroligt jobbig gravitet med samtidigt härlig! Att få känna sitt barn sparka och hicka är så otroligt underbart, finns inget bätter! Han/hon gör mig så glad då när jag känner honom/henne sparka. Men hålla sex månader har jag vetat nu att jag ska bli mamma, det är helt sjukt. Men det finns verkligen inga ord på hur glad, stolt och lycklig jag är för att bli mamma, och idag är det 55 dagar kvar till beräknad förlossning! Jag längtar verkligen, jag har gått gravid nu i 225 dagar vilket är sjukt länge! Jag orkar knappt vänta längre, jag vill ha honom/henne ut nu! Jag vill få hålla mitt älskade barn i min famn! Få se hur han/hon ser ut, vem han/hon mest är lik. Mig eller Andreas, hur den lilla krabaten är som person, gnäller mycket, sover mycket osv. Vill bara få ut krabaten nu! Vill kunna få se honom/henne hur han/hon ser ut! Och det är sjukt hur man kan älska nått så litet som man inte ens sätt så mycket. Mitt barn kommer bli mitt nya liv, mitt barn är det som gör att jag verkligen orkar det svåra och jobbiga som jag just nu har i mitt liv! Utan den lilla krabaten så skulle livet vara mera meningslöst! Jag älskar verkligen mitt barn nått otroligt mycket!

En vecka och en dag av sorg och saknad

För en vecka och en dag sedan så var vi på klinken med Skrållan. Hon hade vid denna tid ca fått den lugnade sprutan. Som man får innan själva avlvnings sprutan tas. Och det har verkligen vart det fruktansvärt jobbig vecka. Jag har verkligen aldrig mått så här dåligt! Ärligt talat så vill jag bara somna in själv får att bara få vara med Skrållan! Verkligen ingen kan förstå hur mycket honom betyde för mig! I 13 år så hade jag, från att jag var 6 år. Det här har verkligen tagit på mitt psyke, jag har svårt med allt just nu. Klarar knappt av nått! Det ändå jag vill är att få sova och vakna upp med Skrållan brevid mig! Allt känns bara så förjävligt nu, jag mår skit dåligt! Har otroligt svårt att sova och äta. Inatt så brast det verkligen ut för mig! Jag låg i stort sätt hela natten och bara grät! Jag klarar knappt av livet just nu. Allt jag vill är att ha Skrållan hos mig! Helvete vad jag saknar henne! Snacka om att detta är jobbigt! Jag har verkligen suttit nu och gråtit under tiden jag skrivit detta inlägg! Allt jag vill, är att ha Skrållan hos mig!


Min älskade Skrållan <3

( Va bland det sista kortet på henne i henne liv )


Vecka 32 (31+0)

Din barnmorska gör vid varje undersökning en bedömning av barnets tillväxttakt och lyssnar på dess hjärta. På vissa håll görs en ultraljudsundersökning den här veckan. Du ökar nu i vikt, snabbare än i något annat skede av graviditeten. Kanske förvånas du över hur stor din mage kan bli. Snart har livmodern intagit det högsta läget som den kommer att ha, ungefär 12cm ovanför din navel.

Barnet är nu ca 29 cm från huvud till stjärt och väger omkring 2 kg. Skulle det födas nu kan det klara sig i kuvös. Kuvös behövs bland annat för att underhudsfettet ännu inte är utvecklat. Nu fungerar barnets fem sinnen och hon eller han kan också vrida på huvudet. Alla inre organ fortsätter att mogna, tånaglarna är färdiga och huvudhåret fortsätter att växa. Barnet sover ca 90-95% av tiden - men under de vakna perioderna tränar den på att öppna och stänga sina ögon. Andningslektioner pågår hela tiden för att stärka lungorna och få dem att mogna. Relativt ny forskning visar att andningsövningarna även stimulerar lungorna att tillverka ett ytaktivt medel, som behövs för att lungorna skall utvecklas på rätt sätt.



Bild i vecka 32

Nu har bebisens fingrar och tår naglar.


Känns som att jag drömmer

Nu har två nätter gått utan Skrållan, och det känns som att jag förtfarande är i en dröm om att hon inte finns längre. Det här med avlivningen har verkligen gått så att jag gått under. Min hjärna fungerar inte alls, jag är helt lost! Just nu sitter jag i skolan och arbetar lite, men det går väldigt trögt. Jag kan verkligen inte alls tänka, jag kan inte läsa och jag kan inte skriva! Detta är bara så otroligt jobbigt! Precis som att leva i en mardröm. Saknaden efter Skrållan är verkligen så otroligt stor. Liksom, jag kommer aldrig få träffa henne igen förens jag själv somnar in för evigt. Jag vill verkligen ha henne hos mig nu! Och imorse när jag stog och kläde på mig inne i badrummet, så hörde jag verkligen hennes tjutade utanför. Och det var så läskigt! För hon finns ju inte längre, men det var precis som att hon låg utanför badrummet och bara väntade på att jag skulle komma och öppna och hälsa på henne. Men ingen Skrållan fanns där när jag öppnade. Och ingen Skrållan på bädden där hon oftas låg. Ingen Skrållan någonstan, bara uppe i himelen. När jag bara tänker på sista minuten innan hon somna in gör så att jag verkligen får en stor klump i halsen och det känns som att man får tusen kniv hugg i hjärtat. Allt är verkligen förjävligt just nu! Och jag mår så förbaskat dåligt! Och har jätte svårt med att äta, och det gör så att man känner sig som en usel människa eftersom jag har ett liv i magen som måste matas. Men den första tiden är ju tufast, och imorgon är det 2 månader kvar till BF och jag vill bara ha vår. Jag vill kunna hålla mitt barn i min famn nu! Jag vill att han/hon ska komma, så att man kanske kan må nått bar igen! Men just detta med Skrållan, kommer ta väldigt långt tid innan jag kan acceptera att hon inte finns längre hos oss. Så kommer ändå må skit nu en väldigt lång tid fram över. Och jag är så glad över att min lilla krabat fortfarande ligger i magen och inte är född. För det skulle jag aldrig klarat! Skrållan har verkligen lämnat ett stort svart håll efter sig!

Men nu kom visst en lärare, så nu måste jag sluta skriva.

Hatar skiten

Det är sjukt vad jobbigt det är att må så dåligt! Nu efter jag blanda mat till Hera och Diva, så brast det bara för mig. Dem fick lite av maten vi åt förut och när man skulle dela upp det, näe fy fan vad jobbigt det blev. Liksom nu ska man bara mätta två magar och inte tre! Jag mår så dåligt så att jag inte vet vart jag ska ta vägen! Jag önskar verkligen att Skrållan hade vart här nu! Jag vill verkligen ha henne! Jag saknar henne så fruktansvärt mycket. Hon betyde verkligen massor för mig. Och hon var så speciell så ingen kan ens förstå det. Och ingen kan ens förstår hur jag känner och hur jag mår. För ingen förutom jag vet hur mycket hon betyde för mig och hur speciell hon var för mig. Näe usch, det här är bara så hemskt allt. Och jag saknar även Andreas så mycket, vill ha honom här så han kan bara hålla om mig! Jag har verkligen ALDRIG mått så här dåligt! Det här är VERKLIGEN det hemska jag vart med om! Ohh, jag saknar Skrållan så otroligt mycket, vill ha henne här! Hela dagen har man haft henne i ens tankar och fantiserar om att hon ligger på sin bädd och att hon kommer in hit till datorn när jag sitter här. Att hon ligger utanför badrummet, mitt rum och data rumet och bara tjuter efter att jag ska komma och öppna. Jag orkar bara inte mera, jag vill bara somna in själv eller bara vrida tillbaka tiden tills då vi hämta henne! Jag mins som det vore igår som vi hämta henne. Det här är verkligen förjävligt! Hon har vart borta nu över ett dygn och det känns så overklig! Känns som hon är här fast man inte ser henne. Varför kan inte hundar leva längre för?


Ett dygn av saknad

Nu är det ett dygn sedan som Skrållan somnade in. Och det känns verkligen förjävligt! Jag mår frukansvärt dåligt! Har verkligen aldrig mått så här dåligt någonsin! Och jag vill bara gå och köpa ett cigg paket för att lugna ner mig lite, men jag kan ju inte göra det! Jag kan inte skada mitt barn över att röka! Men visst skulle aldrig göra det, men suget finns ju. Det är faktiskt jobbigt att vara gravid just nu när man mår som man gör, man inte inte göra nått! Jag får tröst äta lite med glass som vi köpte igår. Så har ätit 4 glassar redan idag. Men det är skönt att hon somnade in av åldring och inte en sjukdom vid en ung ålder. Hon somnade in gamal och relatift frisk, så det känns bra det. Fast visst är det tomt. Känner nu hur skakis jag blir i hela kroppen och har världens störta klump i halsen. Så nu klarar jag inte av att skriva mera. Men som sagt Skrållan är i stor saknad, och även av Hera och Diva är hon det. Hera är otroligt ledsen, det märks på henne. Hera var Skrållans beskyddade när det gällde Diva om hon hoppa på Skrållan. Så Hera saknar henne otroligt mycket, men gör ju Diva också. Vi alla saknar henne. Hon var en otroligt fin hund. Men näe, nu måste jag sluta nu bryter jag ihop.

Vila i frid älskade Skrållan, jag älskar dig verkligen <3
Och en dag kommer vi ses igen, men det dröjer ett tag.
Men när vi ses igen, så kommer vi vara för evigt tillsammans igen.



En av dem sista bilden på Skrållan innan hon somna in.

 


Första natten med bara två hundar

Som sagt idag fick Skrållan somna in för gott. Och det är verkligen jobbigt just nu här hemma. Och jag orkar egentligen inte skriva ett blogg inlägg. Men gör det ändå, fast ett kort. Som sagt, inatt blir första natten utan Skrållan i liv efter att haft henne i 13 år. Och det känns verkligen overkligt, som att man lever i en mardröm. Men det var det bästa för hennes del att hon fick somna in. Men tomt är det verkligen, och nu känner jag redan att jag måste sluta skriva, för jag mår så otroligt dåligt! Så får skriva mera imorgon. Blir att ta Hera och snart gå och lägga sig i sängen och sova. Skola imorn ju, fast ska gå ditt en timme senare. Det kommer nog säkert bli en lång natt i natt så då är det bättre att försöka sova en timme längre så att hjärnan fungerar på än som det absolut inte gör just nu.

Tre blir två

Idag är den dagen man har väntat på sedan December månad 09. Idag runt klockan 16.00 kommer älskade Skrållan få somna in och få träffa Sussi och Nisse uppe i himelen igen. Hoppas dem både tar emot henne bra, Sussi kommer iallafall göra det. Det vet jag! Men fy fan vad jobbigt det är just nu, jag mår verkligen skit dåligt! Det finns inget liv för mig utan Skrållan, det är en mardröm man lever i nu. Men även om det är så sjukt jobbigt så är det rätt beslut nu jag och mor har tagit. För hon lider ju när hon halkar, ramlar och rycker till så mycket. Plus vi får vara glada över att vi haft henne 2 månader än vad vi hade trott. Men usch, så otroligt jobbigt! Jag vill bara sova bort denna dag, känns så otroligt jobbigt om mindre än 3 timmar ska man åka med henne till Söderköping och låta henne få somna in. Men det kommer säkert bli skönt för både henne och mig och mor. Får alla lider så otroligt mycket pga att hon ramlar så mycket nu och ibland inte alls kan gå ner för trappan när man ska ut med dem. Och det kommer bli tomt med bara två hundar här hemma, men så äre alla födds och alla dör. Hon är trotts allt 13 år, 4 månader och 13 dagar nu idag. Det är liksom en och en halv månad kvar tills hon är 13 år och 6 månader. Så hon är otroligt gamal nu. Plus dagen som det är dags för henne kommer ändå komma förr eller senare. Och det är bäst att göra det nu, för man vet aldrig kan hända henne nått så att vi blir tvunga att skjuta henne och skulle det bli så, så skulle jag ALDRIG förlåta mig själv att man lätt det gå så långt! Som det blev med Sussi som fick epelici "hur nu det stavas" anfall. Plus det är skönare att ändå göra det innan Andreas kommer hit. Det är säkert inte roligt för honom heller att vara här medan jag och mor mår så otroligt dåligt. Men idag blir det dags för henne att somna in iallafall och det är nog det bäsat för hennes del även om man har svårt att få in det i ens hjärna! Så nu är det lite mera än tre timmar kvar för henne i sitt liv som hon ändå left länge. Men jobbigt är det, och jobbigt kommer det bli när hon får insömnings sprutan. Men ska bli skönt att få slut på all lidadet. Hon kommer få det bättre uppe i himelen, hos Sussi och Nisse. Och nu ska jag ta all min tid till Skrållan dem sista timmarna hon har kvar. Och ta massa foton till minnerna som kommer bli efter idag.


35 nätter av saknad

Idag är det en månad och en vecka sedan jag och Andreas träffades vilket betyder att det har vart hela 35 nätter ensamhet, räddsla, oro och otrygghet. Det är sjukt hur dåligt jag sover nu för tiden, jag kan absolut inte sova själv längre utan Andreas liggandes brevid mig i sängen. Men det har ju med att göra att vi snart ska bli föräldrar, liksom jag vill att han ska vara med mera än vad han är! Nu känner man ju till och med barnets kropps delar och jag tycker det är så tråkigt att han misar det. Men förhoppnings vis så ses vi snart, och jag längtar verkligen efter honom. 35 nätter utan honom är otroligt mycket. Och aldelse för lite sömn har det vart från min sida. Men snart slipper jag det nog, så då kan man nog äntligen sova normalt.

Sista natten för min älskling

Inatt blir det sista natten för Skrållan i livet, vilket känns förjävligt! Imorgon (måndag) kommer hon få somna in och äntligen få träffa Sussi och Nisse igen uppe i himelen. Usch, mår så otroligt dåligt just nu. Jag vill verkligen inte ta bort henne. Jag vill ha henne liggandes utanför min dör och tjuta tills jag kommer ut och hälsar på henne. Det är sjukt vad jobbigt det är att avliva sin älskade hund som är så otroligt speciell för än. Men det måste bli av nu, hon lider säkert mera än vad både jag och min mor kan tro eftersom hon halkar och ramlar så mycket. Liksom jag själv skulle inte alls tycka att det var roligt att ramla för varje dag som går. Plus man känner det på henne hur hennes hjärtslag slår snabbt. Och hon börjar flösa dels för att hon blir rädd skulle jag tro och blir stressad på nått sätt. Menmen, hon är trotts allt gamal nu. Hon är liksom 13 år, 4 månader och 12 dagar. Så det är hennes tur nu att få somna in och slippa lidadet. Plus för eller senare kommer det ju ske. Och det är lika bra att det blir av nu än om det skulle hända henne något riktigt illa och vi kanske måste skjuta henne för att det inte finns nån vetrinär klink öppen just då. Och om det skulle hända henne nått när verken jag eller mor är hemme. Det skulle ju vara hemskt! Jag skulle aldrig förlåta mig själv om det skulle gå så långt! Men näe usch. Nu börjar tårarna rinna ner från mina ögon. Så nu ska jag gå till henne och bara hålla om henne. Så får jag skriva mera imorgon. Men fy fan , vad det känns. Hennes sista natt, känns som livet håller på att gå under just nu för jag vill bara inte släppa henne upp till himelen. Men jag måste.

Graviditetsuträkning 13/3 2010

Uträkning utgår från dagens datum: Lör 13 mar 2010.

Din graviditet startade Ons 12 aug 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 26 aug 2009 (ägglossningen).

Du är på dag 214 av 280. (76,4%).

 
Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 3 fulla dagar (v30+3).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 18 maj 2010
Du har 66 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 31 (30+0)

Kanske börjar du bli något glömsk. Ju närmare förlossningen du kommer, desto mer vänder du din uppmärksamhet mot ditt ofödda barn. Naveln sträcks ut mer och mer, eventuellt börjar den puta ut. Efter förlossningen återfår den sitt normala utseende. Det kan vara bra att veta: Hur andfådd du än känner dig får barnet tillräckligt med syre.

Barnet är ca 28 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 1,8 kg. Generellt har barnets kropp vuxit klart, men det behöver fortfarande gå upp i vikt. Hjärnan lägger in en högre växel nu i slutet, för att hinna växa färdigt. Lungorna är det organ som blir färdigt sist. Barnets ögonfärg bestäms ungefär vid den här tiden, men det kommer inte att visa sig förrän sex till nio månader efter födseln. För att pigmenten i ögonen skall färdigbildas behövs det nämligen ljus. Vithyade barn föds i regel med mörkblå ögon och det kan dröja månader innan den verkliga färgen visar sig. De flesta mörkhyade barn föds med bruna eller mörkgrå ögon, som sedan blir mörkare bruna eller svarta under första året. Men just nu förbereds ögonen för livet efter födseln. Ögonlocken är ofta öppna när barnet är aktivt och pupillerna i ögonen vidgas och krymper när det rödaktiga ljuset skiftas och filtreras genom livmoderväggen. Barnet stänger ögonlocken när det är passivt och sover.


Bild i vecka 31

Nu kan bebisen vända huvudet från sida till sida.


8/2 till 8/3 = En månad av saknad

Idag var det en månad sedan jag och Andreas träffade varandra. Vilken enligt mig har vart en hemsk månad. Jag har legat många nätter med tårar i ögonen pga att jag saknat honom så otroligt mycket. Och det har blivit många sömnlösa nätter pga av tomheten, av saknaden, av otryggheten för att Andreas inte vart hos mig. Jag har verkligen märkt det hur mycket jag behöver hans närhet nu dels till mig och till vårt barn. Jag klarar egentligen inte en dag till utan honom. Men jag måste! Usch, det är bara så jobbigt att man nu bor så långt ifrån varandra när man har ett barn som är beräknat att komma om 71 dagar. Menmen sånt man får ta tyvärr.

Men jag saknar verkligen min älskade Andreas så fruktansvärt mycket! Vill ha honom här hos mig. Men får vänta några veckor till. Tråkigt, men så är det.


Andreas Fransson, jag älskar dig verkligen. Jag längtar tills den dagen vi ses igen <3

Graviditetsuträkning 6/3 2010

Uträkning utgår från dagens datum: Lör 6 mar 2010.

Din graviditet startade Ons 12 aug 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 26 aug 2009 (ägglossningen).

Du är på dag 207 av 280. (73,9%).

 
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 3 fulla dagar (v29+3).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 18 maj 2010
Du har 73 dagar kvar till beräknad förlossning.

Dem två jag inte klarar ett liv utan

Det finns två personer i mitt liv som jag verkligen inte klarar mig att leva utan, och det är la inte så svårt att lista ut vilka dem två är? Jo Andreas, och våran lilla krabat! Jag älskar dem både nått så otroligt mycket, och jag kan verkligen inte tänka mig ett liv verken utan Andreas eller krabaten. Andreas som är mitt livs kärlek, som jag träffade när jag var 17 år. Och det kunde jag aldrig tro då att vid sin 17-åringa ålder skulle träffa sin kärlek och få uppleva det ändå öde man har i sitt liv. Men bara för han är mitt öde och mitt livs kärlek så kan ändå den dagen komma som det tar slut på. Och bara dem tankarna får mig att må så förbaskat dåligt! Bara ett liv utan Andreas, det finns bara inte! Ovs om jag har den lilla krabaten, jag klarar inte att bara ha en av dem i mitt liv. Jag måste ha dem både två, för att ens orka med mitt liv! Och skulle det bli så att det skulle ta slut mellan mig och Andreas, så skulle jag aldrig NÅGONSIN träffa en ny kille! För i mitt liv existerar inte någon annan kille än Andreas. Det var kärlek vid första ögonkastet och sånt upplever man bara en gång i sitt liv! Och håller inte kärleken på nått konstigt sätt så finna det ingen mening med att träffa en ny! Och tanken av att träffa en ny om det skulle ta slut, äcklar mig så jäkla mycket! Lustigt va? Hur nått kan äckla än så otroligt mycket! Men jag tycker inte ens om att få en kommentar av nån annan kille än Andreas som säger att man ser bra ut! För jag vill inte ens höra det! Den ändå jag vill höra det av är Andreas! Jag blir bara så vansinig om nån annan skriver nått om hur man ser ut! Så därför har jag gästlösen på min "bilddagbok" I fall nån kille skulle få för sig att skriva nått!

Om 74 dagar är det beräknat för våran lilla krabat att föddas, och jag kan inte säga med ord på hur mycket jag längtar efter den dagen det verkligen är dags för förlossning! Och nått som verkligen skrämer mig är om Andreas inte är här uppe just då, för det kan ju sättas igång tidigare, då han inte är här! Jag vill inte att han ska missa den stora upplevelsen som kommer ske den dag det då är dags! Det skulle totalt förstöra mig!

Andreas 
Den 21 augusti 2008 var då vi träffades och efter ett tag beslöt oss för att det ska bli vårt datum. Och nu 1 år, 6 månader och 13 dagar efteråt är vi fortfarande tillsammans och väntar vårt första gemensama barn och du förstår nog inte hur evigt glad jag är över det! Äntligen säger jag bara, äntligen är min dröm sann om att jag bär på ditt barn som kommer om 74 dagar ( enligt BF ). Vad ska jag säga? Jag kan verkligen inte med ord säga dig hur mycket jag älskar dig, och hur mycket du betyder för mig, det ändå sättet är att visa det för dig! Men när? Jag vill verkligen göra det nu, jag vill verkligen att du kommer hit Andreas! JAG VILL HA DIG HÄR! Det har gått 25 dagar sens vi träffades senast. Och om 3 dagar var det en månad senast vi sågs. Och jag vet inte vad du känner för det och hur det vart för dig! Men för mig har det vart ett rent HELVETE! Jag saknar dig så förbaskat mycket, så jag vet inte vart jag ska ta vägen! Jag kan inte sova om nätterna bara för att jag har en så lägntan och saknad till dig! Jag känner mig helt otroligt rädd för att gå och lägga mig i sängen bara för att jag känner mig så otrygg, ensam, orolig och så otroligt rädd! Andreas lyssna på vad jag har att säga dig! Jag älskar dig mera än något annat, och du betyder verkligen allt för mig! Och då menar jag allt! Ett liv utan dig, det finns verkligen inte i mina ögon eller i mitt huvud! ANDREAS ROGER FRANSSON, JAG ÄLSKAR DIG VERKLIGEN MERA ÄN VAD ORD KAN FÖRKLARA. Snälla älskade hjärtat, när kommer du upp? Jag vill ha dig hos mig! Jag vill känna din närhet, jag vill ligga brevid dig i sängen och bara få mysa med dig! Andreas, hoppas du förstår. Du är verkligen mitt ALLT! Och som sagt, jag älskar dig verkligen. Det finns inget liv utan dig! Jag ber dig! Ta in det jag säger till dig!

Älskade lilla krabat
Den 24 september 2009 var datumet jag fick reda på att jag bärde på dig inuti min mage. Och det beskedet var så otroligt chockade, får det kunde jag aldrig i min blekaste anning förstå att det skulle inträffa att jag skulle bli gravid med just dig. Orden räcker inte till för hur otroligt glad jag blev för detta besked jag fick den dagen. Och jag mins som om det vore igår, men det är ju inte igår jag fick reda på det, om 19 dagar så var det 6 månader sedan jag fick reda på att jag och din far vänta dig. Och snart kommer du om 74 dagar. Och jag är bara så lycklig för att ha dig inuti min mage och känna dina sparkar och hur elak du är mot mig som ligger på min blåsa hela tiden så jag kan knappt inte ens åka och handla i nån timme förens jag måste gå på toan. Men även om det kan vara lite jobbigt ibland så bryr jag mig inte. För mamma älskar dig så otroligt mycket! Du och din far är mitt liv! Och tankarna om att jag forstfarande kan förlora dig gör mig så otroligt ledsen! Jag vill bara att förlossningen ska gå bra och du föds utan problem under förlossning och helt frisk! Och va inte elak bara och ha huvudet mot fel håll! Jag längtar verkligen efter dig mitt älskade barn! Och din far längtar också väldigt mycket efter dig! Du ska vara glad över att du har honom som din far. Han kommer göra precis allt för att du ska få ett bra liv. Och det kommer jag också göra! Du kommer verkligen få en bra uppväxt ovs om dina föräldrar är tillsammans eller inte. Det lovar jag dig! Mamma älskar dig verkligen hjärtat, och längtar efter dig nått otroligt mycket! Fortsätt nu och sparka mig mycket om dagarna, och din far kommer förhoppningsvis upp snart och pratar med dig. Vi både älskar dig så otroligt mycket vårt älskade kära barn.


Mina två älsklingar
Älskar er två över allt annat
Det är ni två som gör så att mitt hjärta slår och att jag tar mina andetag för varje dag
Ni betyder verkligen allt för mig, mera än vad som kan förklaras med ord


21 Augusti 2008

21 Augusti 2008 var den dagen jag såg dig sittandes där på 113 brevid din syster men som jag då trodde kunde vara din flickvän.


Det var onsdag den 21 augusti 2008 runt 15.00 tiden på dagen, som jag och Sandra.K skulle åka hem till mig för att fixa oss lite till Augustifetsen som är varje år i Norrköping. Vi stog och vänta i evigheter på bussen, den var ca 10-15 minuter försenad. Bussen var fult av folk som det brukar vara. Men det är inte varje dag man fastnar med blicken på en person. Personen som jag fastna min blick på var en otroligt söt kille, med grönt linne och en svart keps med massa mönster och någon text på. Jag sa till mig kompis ; Hallå, kolla han där i grönt linne visst var han söt? Hon svara tillbaka ; ahh. Jag försökte vara lite deskret, men jag tror nog inte alls att jag lyckades med det. Min blick på honom var fast! Hageby centrum hållplats kom och där denna kille gick av med en tjej och en till kille. Och även då var min blick verkligen fast på denna otroligt söta kille. Jag kolla på honom tills jag inte såg honom mera, när bussen åkt vidare. Och då blir man ju så där duster, att man aldrig kommer se honom igen. Men ikke, det skulle inträffa igen att jag skulle få se honom.


Vi hade kommit hem till mig fixa oss lite, tog lite kort. Sedan sa jag till Sandra.K innan vi skulle åka ner till stan för att äta, att jag måste bara kolla min BDB där jag då fått ett privat medelande av en kille som hade skrivit 2 dagar innan ( 19 Augusti 2008 ) Han hade svarat tillbaka på det gamla medelandet vi hade skrivet. Sen så läser jag bara ; Såg dig på bussen för mindre än en timme sen asså runt 15.00 tiden. " Sandra.K bara skriker rakt ut" Jag blir helt till mig när hon gör det. Jag förtsätter och läsa ; Jag hade grönt linne och en keps på mig. Och jag blev helt tagen, jag hade alltså spanat in en kille på bussen till tusen och hade ingen anning om vem han var, men det visa sig att det var den killen som hade skrivit till mig på BDB två dagar innan.


Jag blev verkligen på honom, sa att han skulle adda min msn, där vi prata lite och jag sa att jag verkligen hade spanat in honom på bussen. Sen skulle jag och Sandra.K dra oss ner till stan. Och killen skrev tillbaka ; Aa okej, men hör av mig sen ( eller hur det nu va han skrev ) Och jag direkt trodde ju att han ville ses, så jag gav mitt nummer och sa att han skulle ringa mig sen när han också var nere på stan. Och det tog inte så långt tid innan han gjorde det. Jag stog i kassan på Mcdonald´s då min mobil ringde, ett nummer jag inte kände igen. Men det var denna kille då som ringde mig. Vi prata lite och sa att vi kan ju ses sen. Det dröjde runt en timme kan jag tro då jag sms och fråga om vi kunde ses, för jag och Sandra.K skulle träffa en kompis till mig och hans kompis. Han ville egentligen ses senare, men jag skrev att jag inte kunde då. Så vi sågs och det mötet glömmer jag aldrig. Han var så blyg, stackan. Så jag prata mera med hans syster och hennes kille än vad jag gjorde med den otroligt söta blyga killen. Så vi prata lite, sedan gick vi och åkte karusell tillsamman. Och jag drog upp honom i en egen så vi åkte bara vi två, för jag ville dels vara lite själv med honom. Jag var verkligen nyfiken på denna person jag precis hade träffat.


Klockan gick, vi fortsatte och vara. På väg ner till där raketerna va så möte vi Micke och hans kompis, sa typ bara hej sen så drog dem eftersom vi fortfarande va med dem här andra tre personerna. När vi nu hade hittat en plats att sitta på där raketerna skulle vara så satt jag bara mig i honom knä och bad honom massera mig ( Stackan, jag var ju verkligen på honom ) När allt var klart och ingen mera fanns att kolla på så var det bara jag Sandra.K och denna kille eftersom hans syster och hennes pojkvän hade dragit. Vi skulle gå hem. Hans syster bodde ca halva vägen från vad det är hem till mig från stan. Så när vi var där utanför och skulle säga hej då, så vägra han säga det. Han sa att han skulle följa oss hem, att han inte tillät oss gå själva. Så håll vi på ett tag. Sedan sa jag, men okej då. Vi går hem och hämtar min hund sedan går vi halva vägen var. Men när halva vägen hade kommit mellan hans systers hem och mitt så vägra han fortfarande att släppa oss utan hans tillsyn. Så vi fastna vid ett dagis, där vi satt och prata om oss själva och lite om hur vårt liv har vart. Klockan gick, det blev sent och uttråkande och bara sitta där. Så jag sa att vi kan gå hem till mig och kolla film, vilket vi gjorde. Sandra.K tog den två-sitts soffan medans jag och killen tog tre-sitts soffan. Vi satt på en film, sedan efter ett tag så fråga jag honom bara om det var lugnt ifall jag fick lägga kuddar på hans knä och jag fick lägga mig på kuddarna. Och det fick jag. Och efter ett tag så började han pilla med mitt hår, och jag blev helt till mig och kände lite hur förälskad jag blev i honom trotts att vi bara hade känt varandra i några timmar.


En film hade gått, så då tog vi en ny film då efter ett tag min mor kom ut från sitt sovrum och var sur eftersom det var skola dagen där på. Och han sa att han nog ska ta och gå hem till sin syster nu. Jag bara okej, men då följer vi dig. Han direkt, ne jag klarar mig. Tjejer ska inte vara ute så här sent själva. Så jag bara, nehe men då får du sova här då. Så tre stycken i en 120 säng blev det denna natten. Jag låg självklart i mitten Jag var så trött så jag blev helt flum så jag skratta och håll på sedan börja även Sandra.K till slut somna dem både och jag låg vaken, men efter ett tag så somna jag också. På morgonen rinde Sandras mobil och det var dags att gå upp till skolan, men nee inte för min del. Jag ville ju vara med denna söting jag precis hade träffat. Han sa att han skulle nog till badhuset så jag hakade på ( Och det kan jag säga, jag måste vart sjuk då, jag visar mig aldrig osminkad och i bikina för en kille jag precis träffat ) Men vi åkte till badhuset iallafall där vi var i flera timmar och hade det lite mysigt i bubbelbadet. Och jag mins det verkligen som om det skulle vart igår.


Sen var det ju dags att dra sig hemmot. Men vi skulle ju ses senare på kvällen. Så jag åkte hem och han drog till sin syster. Hemma väntade jag på att tiden skulle gå och det skulle bli kväll och det kändes verkligen som flera år innan jag och Sandra skulle åka hem till hans syster för vi skulle dricka lite. Men äntligen så kom ju det klockslaget så vi tog bussen. När vi var där så snacka vi lite, lyssna på musik. Sedan efter ett tag åkte vi ner till stan och gick lite sen så åkte vi en snur karusell där jag och killen åkte tillsammans. Så lycklig jag var då. Timmarna gick, vi följde med Sandra till bussen eftersom hon skulle hem. Sedan så gick vi hem till mig och han sov över.


Dagarna gick, vi såg varje dag och han sov hos mig varje natt. Det blev den 29 augusti då jag fick ett otroligt sött sms av honom där det stog ;


" Vad jag saknar dig älskling. Hatar att vara utan dig. Du är den bästa jag har träffat.! Om inte du kom in i mitt liv så hade jag inte vart här längre. Som sagt du kom in i mitt hjärta då jag hade det som värst och det e jag så himla glad över.! Gillar verkligen dig gumman lilla <3 "


Och där hade vi inte ens sagt att vi var tillsammans, men jag mins verkligen den dagen jag fick smset, var på
morgonen då jag hade matte lektion. Och jag blev så beröd av det gulliga smset. Två dagar innan ( asså den 27 augusti ) Hade jag insätt att jag blivit kär i honom, och efter jag fått dett gulliga sms så insåg jag att detta måste nu bara leda till nått annat än bara kompisar så vi typ var då.


Vi hade inte alls känt varandra länge med den 30 Augusti drar jag upp om vi ska vara tillsammans eller inte när vi låg där i sängen. Så vi prata lite och beslöt oss för den 21 Augusti ( eller var nog mera jag som gjorde det ) Men så blev det, den dagen vi träffades på, blev även vårat datum.


Och vad ska man säga nu har vi vart tillsammans i 1 år 6 månader och 10 dagar och vi väntar vårt första barn som ska komma den 18 Maj 2010. Och Andreas, jag älskar dig verkligen.


Den dagen vi träffades på, inträffade mitt öde i mitt liv, mitt ända öde jag har i mitt liv! Det blev min bästa dag jag någonsin haft. Det blev ju du och jag älskling. Du kan nog inte föstå hur mycket jag verkligen älskar dig och hur mycket jag älskar att vi ska ha barn tillsamman om 76 dagar. Jag är så glad och stolt över det.



Andreas, du är det bästa som någosin har hänt mig, du är mitt liv! Du gör så att mitt hjärta slår, att jag kan ta mina andetag dag in och dag ut. Du betyder så otroligt mycket för mig. Jag trodde aldrig att jag och den söta killen skulle bli tillsamman. Men det blev vi, och ovs om vi bråkar mycket så älskar vi verkligen varandra och kan inte leva utan varandra. Du betyder så otroligt mycket för mig älskling. Du är den rätta för mig. Och jag hoppas verkligen du kan förstå detta, hur mycket jag verkligen älskar dig, hur mycket du verkligen betyder för mig!

Andreas Fransson, 21 Augusti 2008 blev det vi och så ska det förbli! <3

Jag älskar dig över hela mitt hjärta.. <3


Vecka 30 (29+0)

Nu börjar det bli viktigt att tänka på hållningen. Barnets tyngd kan kännas som den försvårar balansen och frestar på ryggen. Många kvinnor känner sig andfådda oftare, eftersom det helt enkelt är jobbigare att förflytta sig. Dina lungor måste ta upp ca 20 % mer syre och stöta ut mer koldioxid med varje andetag, eftersom du också andas för ditt barn. Känner du oro inför förlossningen bör du ta upp det på MVC.
Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ungefär 27 cm långt från huvud till stjärt. Den tidiga kroppsbehåringen - lanugohår - börjar försvinna. Ibland kan fjuniga strån finnas kvar vid födseln, men de faller av under de första veckorna. Håret på huvudet blir tjockare och barnet öppnar och sluter sina ögonlock. Benmärgen har till uppgift att producera röda blodkroppar och tar nu över detta från levern. Skelettet hårdnar och lungorna, hjärna och muskler mognar ytterligare. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Det är den vanligaste och enklaste födelsepositionen. Hårda sparkar upp mot bröstkorgen och ett ökat tryck mot bäckenbotten, där barnets huvud pressar på, kan bli kännbart. Barnet är mycket medvetet om förvärkarna även om du inte märker dem.



Bild i vecka 30



Det är verkligen helt sjukt hur tiden bara försvinner iväg. Liksom går in i vecka 30 idag av 40 veckor. Har 10 veckor kvar nu och 76 dagar till BF. Vart tar tiden vägen egentligen? Känns som det var igår man fick reda på att man var gravid.

Graviditetsuträkning 2/3 2010

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 2 mar 2010.

Din graviditet startade Ons 12 aug 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 26 aug 2009 (ägglossningen).

Du är på dag 203 av 280. (72,5%).

 
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 6 fulla dagar (v28+6).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 18 maj 2010
Du har 77 dagar kvar till beräknad förlossning.

1/3 2010

Det är ju helt sjukt hur tiden bara flyger iväg. Redan det första mars idag liksom. Har redan gått två hela månader på 2010. Är det bara jag som tycker att tiden går för fort?

Men hur som helst, idag var jag på MVC utan Andreas dock vilket var ensamt. Hade vart skönare om han hade vart med så han också fick höra sitt barns hjärtslag, vilket som är så otroligt häftigt. Jag älskar verkligen varje gång jag ska ditt för man vill inget annat än höra sitt barns hjärtslagen när man åker ditt. Oh, det är bara så mysigt. Man blir helt kär i sin lilla bebis som ligger inuti sin mage. Sedan är det helt sjukt hur man kan älska nått så litet så otroligt mycket. Jag älskar verkligen mitt barn så otroligt mycket, och jag är så lycklig att det äntligen är min tur att snart födda barn. Det är ju 78 dagar kvar nu till BF, så tiden går fort! Sedan runt 15.00-16.00 så var det dags för UM för att gå på kursen där för unga föräldrar där jag lärde känna Cassandra lite bättre, vilket jag tyckte var roligt. Hon hängde med till stan för jag skulle köpa ett par saker så vi gick runt där och snackade lite. Och det var verkligen skönt att kuna snacka med någon som sitter i samma båt som än. För mina kompisar vill jag verkligen inte snacka med, dem vet ju ändå inget skit om vad det handlar om att vara gravid. Förutom Petra då, men henne kan man ju inte redigt prata med eftersom det är dyrt att ringa, vilket är synd. Men nu snart ska jag la ta ett litet bad och bara pusta ut och ta det lugnt. Har vart en jobbig dag idag.

RSS 2.0